Események

Az MTA SZTAKI Győri Egyetemen tevékenykedő Ipar 4.0 Kutatási és Innovációs Kiválósági Központja 2018-ban ismét szeretettel vár minden érdeklődőt, hogy interaktív környezetben ismerkedhessenek meg az ipari robotok világával.
Laborunk a Kutatók Éjszakájára a „Mi micsoda: Co-robotok” című előadással készül. Az előadó: Nacsa János, tudományos főmunkatárs. A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat, melynek célja a fiatalok figyelmének felhívása a kutatói és tudományos karrier lehetőségére, ezért nagy öröm számunkra, hogy idén is megnyithatjuk kapuinkat a látogatók számára. A regisztráció kezdete szeptember 12. Bővebb tájékoztatás az eseményről a http://kutatokejszakaja.hu/ honlapon olvasható.
Dátum:
2018-09-28
Helyszín:
9026 Győr, Egyetem tér 1.
Másodszorra kerül megrendezésre az ÖbölHáz Rendezvényközpontban az INDIGO szakmai nap az EPIC InnoLabs Kft. (az MTA SZTAKI és a németországi Fraunhofer Kutatóhálózat közös projektvállalata) szervezésében 2018. október 10.-én.
A rendezvényen részt vevők szakértők segítségével ismerhetik meg az aktuális irányvonalakat, mint amilyen az Ipar 4.0, az IoT, amellett betekintést nyerhetnek a haladó digitális gyártási és a termelési folyamatokat támogató informatikai eljárásokba, módszerekbe. A részvétel továbbra is regisztrációhoz kötött. A rendezvény teljes programja és további tájékoztatás a hivatalos honlapon érhető el.
Dátum:
2018-08-10
Helyszín:
ÖbölHáz Rendezvényközpont 1117 Budapest, Kopaszi gát 2.
Szakmai programok, előadások, feltalálók és befektetők
Mivel az Ipar 4.0 kutatási és innovációs kiválósági központunk kiterjedt hazai és nemzetközi ipari kapcsokkal bír, amelyeket kiterjeszt a KKV-k felé, ezért ez alkalommal is szeretnénk lehetőséget teremteni, hogy találkozhassanak a feltalálók és a befektetők, segítve a ma még csak prototípus fázisban lévő találmányok gyártási fázisba kerülését.
Dátum:
2018-04-11
Helyszín:
Győr
2017-ben október 18-20. között kerül megrendezésre az AUTOMOTIVE HUNGARY, az 5. Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.
Központunk önálló standdal jelenik meg az A pavilonban, ahol bemutatjuk a szakmát érintő legújabb kutatási eredményeinket. Minden érdeklődőt szeretettel látunk a 201F1 számú standon.
Dátum:
2017-10-18 - 2017-10-20
Helyszín:
Hungexpo - Budapest, Albertirsai út 10, 1101
Központunk az ipari digitalizáció támogatására megszervezi az első INDIGO Ipari Digitalizációs Szakmai Napot.
A rendezvény témája az aktuális trendek, mint az Ipar 4.0, az IoT, valamint a korszerű digitális gyártási és a termelési folyamatokat támogató informatikai eljárások, módszerek, illetve szoftver- és hardvereszközök bemutatása.
Dátum:
2017-10-10
Helyszín:
ÖbölHáz Rendezvényközpont, 1117 Budapest, Kopaszi gát 2.
Az MTA SZTAKI Győri Egyetemen működő Ipar 4.0 Kutatási és Innovációs Kiválósági Központja a Kutatók Éjszakája alkalmából nyitott estét tart a látogatók számára.
Munkatársaink bemutatják a demonstrációs, kísérleti és oktatási célokkal épült mini gyártórendszerünket, valamint a hozzá kapcsolódó, együttműködő robotokat. Az újonnan kialakított, egyedi környezetben vendégeink interaktívan dolgozhatnak együtt kisebb robotokkal és betekintést kaphatnak a robotizált 3D szkennelésbe is. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.
Dátum:
2017-09-29
Helyszín:
9026 Győr, Egyetem tér 1. - UT ép. 110. labor
„Új adatelemzési eljárások a termelési szimulációs előrejelzések pontosítására” témában tart előadást az ASIM konferencián az EMI Laboratórium kollégája
A kétévente megrendezésre kerülő nemzetközi ASIM konferencián a résztvevő kutatók és mérnökök elsősorban a gyártási és logisztikai szimuláció területén kidolgozott új módszereket és a kapcsolódó alkalmazási lehetőségeket mutatják be. Idén a rendezvény egyik kiemelt témája – a mindent átszövő digitalizáció jegyében – a Digitális Gyár és az Ipar 4.0.
Dátum:
2017. szeptember 20-22
Helyszín:
Kassel, Németország
A Járműipar és Logisztika legnagyobb hazai seregszemléje 2017-ben Zalaegerszegen várta a kiállítókat. A Június 1-2.-án megrendezett kiállítás és konferencia sokrétű kínálatot nyújtott a szakmai és érdeklődő nagyközönségnek egyaránt.
Dátum:
2017-06-01 - 2017-06-02
Helyszín:
Zalaegerszeg, Stadion u. 3, 8900
Az előzőnél is sikeresebb négy napot zárt a MACH-TECH és IPAR NAPJAI kiállítás-együttes. Idén 19 ország 435 kiállítója vett részt a szakmai seregszemlén a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban május 9–12. között.
Magyarország legnagyobb ipari seregszemléjén valamennyi olyan ágazat részt vett, amely vezető szerepet játszik az ipari digitalizáció, más néven az ipar 4.0 térhódításában. A szerszámgépes és más gépipari szereplők, a robotgyártók, az elektronikai vállalatok, a logisztika képviselői, a vezérlések megvalósítói egyaránt nagy számban voltak jelen a Budapesti Vásárközpontban. A négy nap alatt 16.700-an keresték fel a kiállítást, ami több mint 10 százalékos növekedés a két évvel ezelőttihez képest.
Dátum:
2017-05-09 - 2017-05-12
Helyszín:
Budapest X. Albertirsai út 10.
A nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő, megújult Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásár érdekes programot ígér azoknak, akik 2017. április 12-én, szerdán ellátogatnak a Széchenyi Egyetem aulájába.
A kiállításon bemutatkoznak azok a találmányok, amelyek néhány év múlva talán a mindennapjaink részei lesznek. Elsősorban az utóbbi három évben kifejlesztett új, innovatív termékek és szolgáltatások, valamint jelentősebb fejlesztési eredmények tekinthetők meg, kiemelt figyelmet fordítva a spin-off és sart-up cégek találmányaira, ötleteire. Érdemes végigsétálni a bemutatott érdekességek között, amelyek hol az izgalmas alapötletükkel, hol hiánypótlóan praktikus mivoltukkal hívják fel magukra a figyelmet. A 9.00–16.00 óra között ingyenesen látogatható kiállítás, amelyhez szakmai programok, előadások is kapcsolódnak, lehetőséget teremt arra, hogy egymásra találjanak a feltalálók és a befektetők, segítve a ma még csak prototípus fázisban lévő találmányok gyártásba kerülését.
Dátum:
2017-04-12
Helyszín:
9026 Győr, Egyetem tér. 1.