Ipar Napjai 2018 szakkiállítás

Lead text: 
Tizenöt országból 315 kiállítóval indult a 2018-as Ipar Napjai ahol 4 napon keresztül képviseltették magukat a részt vevő vállalatok, annak érdekében, hogy mind a kiállítók, mind a látogatók első kézből tájékozódjanak a szakma vívmányairól.
Rövid leírás: 

2018-ban előtérbe állított téma volt az IPAR 4.0, napjaink kulcsfontosságú technológiai irányzata. A projekt a gyártó kis- és középvállalkozások versenyképességének erősítését célozza meg. A résztvevők olyan bemutatóhelyszínek, ahol az Ipar 4.0 megoldásait alkalmazás közben is megvizsgálhatják így mintagyárakként ajánlanak a technológiára vonatkozó elméleti és tapasztalati jártasságot valamint üzleti praktikákat.

Az ipari hasznosítás kiemelkedő támogatója, az MTA SZTAKI Mérnöki és Üzleti Intelligencia Kutatólaboratóriuma több bemutatóval is megjelent: mind az interaktív gyárelrendezés, mind az ember-robot együttműködés prezentációja nagy figyelmet vonzott. A Megosztott Virtuális Valóság Csoport nevéhez hűen a VR technológiák munkahelyekre való hatását mutatta be.

Emellett a beharangozott kiállítók seregnyi más újdonsággal is készültek, megnézhettünk például új hidraulikus megoldásokat a Metal Trading&Consulting Ltd. prezentálásában, az élelmiszer és gyógyszeripar részére kifejlesztett kenőanyagokat a Klüber Lubrication-től, debütáló újfajta hegesztőgépeket hozott a Lorch Schweißtechnik GmbH.
Ugyanígy jelen voltak a munkavégzés hatékonyságát biztosító cégek is, akik közül az Adix-Trade Kft. olyan cipők kifejlesztését tűzte ki célul, amelyek eséllyel csökkenthetik izomrendszeri megbetegedések kifejlődését.

Részletes visszatekintésért látogassa meg a következő linket: http://hungexpo.hu/hu/news/elvonalban-az-ipar

Dátum: 
2018-05-15
Helyszín: 
HUNGEXPO Budapest Fair Center
Esemény jellege: 
szakkiállítás
Partnerek: 
MTA SZTAKI
Date_hidden: 
Thursday, November 15, 2018 - 16:45
Web: 
www.iparnapjai.hu
Image: