Future Work Festival

Place: 
Akvárium Klub - Nagy Hall - Budapest, Erzsébet tér 12, 1051
Date: 
2017-05-17
Lead text: 
2017. május 17. és 20. között zajlott Budapest több helyszínen a Future Work Festival, ami a munka világának változásait, kihívásait vizsgálta a piac legfontosabb kulcsszereplőivel együtt.
Full text: 

Ez a fórum a munka világának minden szereplőjét gondolkodásra invitálta. A központi napon Paniti Imre, központunk tudományos munkatársának "Ipar 4.0 hatása a munka világára" c. előadását hallgathatták meg az érdeklődők.

Szakértőnk az első három ipari forradalom felvázolása után kitért arra, hogy korunkban a 4. ipari forradalmat meghatározó kiber-fizikai rendszerek olyan számítási struktúrák, melyek intenzív kapcsolatban állnak a környező fizikai világgal, a fizikai folyamatokkal, egyúttal kiszolgálják és hasznosítják az interneten elérhető adatelérési és adatfeldolgozási szolgáltatásokat.

A technológiai fejlődés hatását elemző tanulmányok említése mellett kiemelte, hogy az "Ipar 4.0 kutatási és innovációs kiválósági központ" létrehozásával az MTA SZTAKI kutatói többek között az ember-robot kooperáció hatékony megvalósítását tűzték ki célul (ami bizonyítottan hatékonyabb a pusztán robotos, vagy kizárólag ember által végrehajtott munkavégzésnél).

Előadását az Intézetben megvalósított, kollaboratív robotok gesztusvezérlésének bemutatásával zárta.

Bővebben a programról: https://futureworkfestival.hu/akvarium-klub

Képek: