Az MTA SZTAKI az első Teaming pályázati nyertesek között!

Lead text: 
Az MTA SZTAKI, a BME, a Fraunhofer Társaság három jelentős intézete, a Fraunhofer Austria, valamint a Nemzeti Innovációs Hivatal a Termelésinformatika és –irányítás témában benyújtott pályázatával elnyerte az Európai Bizottság támogatását.
Full text: 

Ezáltal az EU által a SZTAKI-nak 2001-ben adományozott Kiválósági Központ címe újabb megerősítést nyert. A projekt pályázatban megfogalmazott tudományos célja a kiber-fizikai világban működő robusztus, kooperatív rendszerek tervezése, irányítása és menedzsmentje , szem előtt tartva azokat az irányzatokat, melyek sokak szerint a 4. ipari forradalomhoz (Industrie 4.0-hoz) vezethetnek.

Alkalmazott kutatási, innovációs téren a projekt fő célja a SZTAKI-ban és a BME-n létrehozott alapkutatási eredmények lehető legszélesebb körű felhasználása a világ elismerten legsikeresebb alkalmazott kutatási intézethálózatával karöltve, elsősorban a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) és a Fraunhofer Társaság (FhG) által 2010-ben alapított, az MTA SZTAKI részeként működő Fraunhofer-SZTAKI Termelésmenedzsment és –informatika Projektközpont (PMI) további erősítése, illetve arra alapulva a Fraunhofer Magyarország létrehozása útján.

Képek: